Solidiam

Nieuws

op
Reacties uitgeschakeld

Succesvolle en gezellige netwerkborrel bij Contempera op Schiphol-Rijk

Donderdagavond 26 november heeft onze netwerkborrel voor alle bedrijven op en rondom Park Schiphol-Rijk plaatsgevonden. Deze avond, die goed bezocht werd, vond plaats in galerie Contempera (www.contempera.nl) waar men tussen de rijen met internationale kunstwerken van (met name) Spaanse kunstenaars met collega-ondernemers kon borrelen. De avond was een succes, de hapjes en borrels smaakten heerlijk en wij bedanken iedereen die aanwezig was!

op
Reacties uitgeschakeld

Netwerkborrel Park Schiphol-Rijk – 26 november 2015

Solidiam organiseert in samenwerking met Contempera een netwerkborrel voor alle bedrijven op en rondom Park Schiphol-Rijk. U bent samen met al uw collega’s van harte welkom op donderdag 26 november 2015.

Deze netwerkborrel is een unieke kans om collega-ondernemers te ontmoeten op een gezellige en informele manier onder het genot van een hapje en een drankje.

Daarnaast is als locatie gekozen voor galerie Contempera. U zult hier een rondleiding krijgen door de galerie en verschillende kunstwerken bewonderen. Daarnaast kunt u natuurlijk tijdens de borrel, onder het genot van een hapje en een drankje, genieten van prachtige kunst.

Aanmelden voor de netwerkborrel is simpel. Het enige wat u hoeft te doen is een mailtje te sturen naar info@solidiam.com en wij zorgen voor de rest. Tot dan!

Wanneer:
26 november 2015

Hoe laat:
17.00 uur -19.00 uur

Waar:
Contempera
Boeingavenue 217, 4ET
1119 PD te Schiphol-Rijk

op
Reacties uitgeschakeld

Solidiam presenteert concurrerend outletcenterplan Zevenaar

Bron: PropertyNL
Datum: 08-08-2014
Onderwerpen: Gebiedsontwikkeling, Retail

ZEVENAAR – BAT-terrein eigenaar Solidiam heeft ook een plan gepresenteerd voor een outletcenter in Zevenaar, ditmaal op het terrein van het voormalige terrein van Britisch American Tobacco. Gemeente en Stable International werken al aan een ander oultcenter in het gebied Spoorallee in Zevenaar.

op
Reacties uitgeschakeld

Ook Solidiam en Van Wijnen dienen plan in voor outlet store in Zevenaar

Bron: Vastgoedjournaal 07-08-2014 (14:57)

Naast Stable International die al eerder een vergelijkbaar plan indiende, komen nu Solidiam en Van Wijnen met een plan voor een outlet store in Zevenaar. Daarbij wordt een opmerkelijke constructie bedacht. Zo zal een gedeelte van de winst van de outlet store worden gebruikt om het huidige winkelbestand van Zevenaar te revitaliseren. Dat blijkt uit het vandaag gepresenteerde plan van conceptontwikkelaar Gieling Consultancy uit Ede in opdracht van Solidiam (toekomstig eigenaar en belegger BAT-terrein en huidig gemeentehuis) en ontwikkelaar Van Wijnen.

Het stadshart van Zevenaar kan een stevige impuls krijgen door een nieuwe, integrale toekomstvisie, zo meldt het plan. “Daarin is ruimte voor de ontwikkeling van een levensader vanaf de kop van de Grietsestraat, via het Raadhuisplein naar het voormalige terrein van British American Tobacco (BAT). Belangrijkste onderdeel is de verbinding tussen alle bestaande en nieuwe elementen in het Zevenaarse centrum. Het vernieuwende plan is een verrijking voor Zevenaar en draagt vooral bij aan een kansrijke toekomst van de stad.”

Intussen is het plan gepresenteerd aan het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zevenaar. Deze week zijn ook de besturen van het Algemeen Ondernemersverbond Zevenaar (AOZ) en Stichting Ondernemersfonds Zevenaar (SOZ) tijdens een positief overleg op de hoogte gebracht. Er is geïnventariseerd hoe over het plan wordt gedacht en hoe de wensen van betrokkenen zo vroeg mogelijk meegenomen kunnen worden. Zowel het college van Burgemeester en Wethouders als de besturen van het AOZ en SOZ staan open voor de creatieve ideeën.

Op dit moment zijn slechts de hoofdlijnen van het centrumplan opgesteld. Dit omdat alle betrokkenen moeten kunnen meepraten en -beslissen over de definitieve vorm. Op het BAT-terrein is ruimte voor een designer outlet store. Dat concept, qua omvang vergelijkbaar met de outlet store in Roermond, is met 2 tot 4 miljoen bezoekers per jaar de economische drager. Bezoekers zullen hierdoor zo’n 7 uur in de gemeente Zevenaar verblijven en besteden dan gemiddeld ruim 20 euro per persoon, blijkt uit analyses. Nabij de outlet store moet ruimte gecreëerd worden voor ongeveer 500 parkeerplaatsen, nabij de snelweg A12 komen nog eens 1.500 parkeerplaatsen.

Bijzonder aan het plan is de oprichting van een fonds. Een gedeelte van de winst van de outlet store wordt gereserveerd voor investeringen in de kwaliteit van het centrum. Daarmee kunnen langs de ader projecten gefinancierd worden die ten goede komen aan de toekomst van de stad. In overleg met de ondernemers wordt bepaald waarop de keuze valt. Het accent ligt op kunst, cultuur en natuur, lokale initiatieven, leisure en food. Voormalig directeur Bart de Boer van de Efteling adviseert over de invulling van het leisure concept. De herontwikkeling moet leiden tot een nieuwe, positieve energie in de binnenstad en economische voordelen (meer bezoekers, werkgelegenheid).

Het consortium gaat de komende tijd met zo veel mogelijk betrokkenen in gesprek over de toekomstplannen. De vooruitstrevende ideeën hebben immers impact op de bedrijven, winkeliers en mensen die op dit moment in het centrum zijn gevestigd. In de integrale toekomstvisie wordt de verbindende centrumas verlengd, versterkt, gerenoveerd en zo nodig herbestemd, waardoor de nieuwe, gewenste cultuur zich stap voor stap kan ontwikkelen. In het komende half jaar moeten de verwachtingen, wensen en mogelijkheden voor ontwikkeling van het centrum helder in kaart zijn gebracht.

op
No comments

Solidiam vindt nieuwe huurders

Onderwerpen: Gebruikerstransactie, Kantoren

AMSTERDAM – Solidiam heeft binnen haar MKCEF-portefeuille 5000 m² kantoorruimte verhuurd.

Aan de Dr. Klinkertweg 12-20 in Zwolle huurde de Medische Regio Groep 1100 m² kantoorruimte en 17 parkeerplaatsen. Stichting ProGez huurde op hetzelfde adres 530 m² kantoorruimten en 8 parkeerplaatsen. Bij beide transacties trad Kroese & Tempert op als adviseur van de huurder.

B&R Industriële Holdings heeft de huur voor circa 900 m² kantoorruimte met 15 parkeerplaatsen aan Hoge Schouw 1 in Breda langjarig verlengd.

Het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie heeft de huur van circa 2250 m² kantoorruimte met 32 parkeerplaatsen aan de Stadsring 159B in Amersfoort langjarig verlengd. CBRE trad op als adviseur van de huurder. Stichting Nidos heeft haar huurovereenkomst bestaande uit 450 m² kantoorruimte met 3 parkeerplaatsen aan Stadsring 165 in Amersfoort langjarig verlengd. Bij de transacties betreffende Stadsring in Amersfoort is tussen de partijen een verduurzaming van de gebouwgebonden installatietechniek overeengekomen.

Bij alle transacties is Solidiam strategisch geadviseerd door Spring Real Estate, dat optrad als haar commercieel asset manager.

op
No comments

Vesteda verkoopt 226 appartementen

Bron: Vastgoedmarkt

Vesteda heeft twee woningcomplexen verkocht aan een samenwerkingsverband tussen verschillende particuliere beleggers. Het betreft 160 appartementen in Rijswijk met bijbehorende parkeergarage en 66 appartementen in Heerlen.

In Rijswijk gaat het om een onaangebroken appartementencomplex van twintig bouwlagen met overwegend grotere vrije sectorwoningen. In Heerlen betreft het een meerderheid in een VVE van een appartementencomplex.

Beide verkopen zijn het gevolg van de strategische doelstellingen van Vesteda om het bezit in het sociale huursegment af te bouwen, te concentreren op de Randstad-regio en om de vastgoedportefeuille te verjongen. Grontmij Vastgoedmanagement wordt verantwoordelijk voor het technische en administratieve beheer. Koper is een samenwerkingsverband tussen verschillende particuliere beleggers uit de directe omgeving begeleid door Wynands Loyson Family Office.

In beide transacties trad Jones Lang LaSalle op als commercieel adviseur en De Brauw Blackstone Westbroek als juridisch adviseur van verkoper. Holdinga Matthijssen Kraak en Rechstaete hebben Solidiam/Andantino tijdens het aankooptraject begeleid.

op
No comments

Solidiam en Andantino stappen in oude woningen Vesteda

Bron: Vastgoedjournaal

Nog geen twee weken na de verkoop van 101 woningen aan Daelmans Vastgoed, doet Vesteda opnieuw een grote woningdeal. Deze keer verkocht de institutionele belegger 226 appartementen aan Solidiam/Andantino

Het betreft 160 appartementen in Rijswijk met bijbehorende parkeergarage en 66 appartementen in Heerlen. In Rijswijk gaat het om een onaangebroken appartementencomplex van 20 bouwlagen met overwegend grotere vrije sectorwoningen. Koper is een samenwerkingsverband tussen Solidiam en Andantino.

In Heerlen betreft het een meerderheid in een VVE van een appartementencomplex. Koper is een samenwerkingsverband tussen verschillende particuliere beleggers uit de directe omgeving begeleid door Wynands Loyson Family Office.

UPDATE 24/1 Volgens Ronald Egger van kopende partij Solidiam/Andantino past de deal helemaal in de strategie om voor oudere woningen te kiezen. “Vesteda, zoals vele institutionele beleggers, wil graag het sociale huursegment af bouwen, zich concentreren op de Randstad-regio en de vastgoedportefeuille verjongen”. legt Solidiam-directeur Egger uit. “Wij kiezen liever voor oudere woningen in bestaande wijken. Nieuwbouw is niet zo aantrekkelijk omdat een wijk zich nog moet bewijzen. “Wij willen graag ons woningaanbod uitbreiden met woningen die stabiele huurinkomsten en een redelijk rendement genereren.” Hij wijst erop dat hogere onderhoudskosten min of meer zijn verdisconteerd in de prijs die het samenwerkingsverband Solidiam/Andantino heeft betaald aan Vesteda. Hoeveel dat is mag hij niet kwijt.

Solidiam heeft een assetportefeuille van ruim €100 miljoen. Andantino wil geen mededelingen doen over de grootte van de portefeuille.

 

op
No comments

Solidiam koopt probleemportefeuille MKCEF

Onderwerpen: Beleggingstransactie, Kantoren

AMSTERDAM – Solidiam heeft de MKCEF-portefeuille aangekocht. Het betreft een portefeuille bestaande uit 11 kantoorgebouwen met een totale omvang van circa 30.000 m² kantoorruimte (circa 40 huurders). De portefeuille is verdeeld over Nederland, waaronder de plaatsen Amersfoort, Apeldoorn, Breda, Delft, Nieuwegein, Utrecht, Zoetermeer en Zwolle.

De portefeuille heeft een leegstand van circa 30%. De huidige huurstroom bedraagt circa € 2,1 mln per jaar met een gemiddeld gewogen looptijd van meer dan 3 jaar. Tresforte is verantwoordelijk voor het technische en administratieve beheer van de portefeuille.

De portefeuille is begin 2000 door Kenmore gekocht met een CMBS van Lehman Brothers. De financiering van deze portefeuille valt onder de zogeheten Tresforte Loan. Deze is overgenomen door Hatfield Philips na de val van Lehman Brothers. De looptijd van de CMBS-en, is na verlenging, afgelopen oktober verlopen en bij gebrek aan huurinkomsten zat er niets anders op om de portefeuille met spoed te verkopen.

Tresforte had medio 2012 volgens Hatfield Philips een waardering die bij onmiddellijke verkoop lag tussen de € 18 mln en € 20 mln. In 2009 was de portefeuille nog € 36,7 mln waard. Het Kadaster meldt dat Hatfield Philips in 2006 voor deze portefeuille nog een financiering beschikbaar stelde van € 75 mln.

De afwaardering van de Tresforte Loan is volgens Hatfield Philips te wijten aan de afnemende huurstroom en het grote aanbod van panden zoals in de MKCEF-portefeuille. Medio 2011 werden Nederlandse makelaars benaderd voor mogelijke interesse in de portefeuille. Tegelijkertijd kampte Hatfield Philips destijds met een concurrent, namelijk Uni-Invest (Opera Finance). De struinde eind 2011 eveneens de markt af op zoek naar geïnteresseerden voor hun portefeuille.

Spring Real Estate, Holdinga Matthijssen Kraak en Rechstaete hebben Solidiam tijdens het aankooptraject begeleid en geadviseerd. Savills en Brada traden op namens verkoper.

op
No comments

Solidiam koopt kantoor Danstheater Amsterdam

Bron: Vastgoedmarkt

Solidiam kocht onlangs het gebouw aan Kloveniersburgwal 87-89 in Amsterdam van Stichting gebouw De Doelen Zaal. Het object is verhuurd aan Stichting Internationaal Danstheater. De stichting heeft er zijn kantoor. Het object heeft een oppervlakte van in totaal 2.545 m2.

Colliers International adviseerde de verkoper bij deze transactie. Holdinga Matthijssen Kraak Notarissen en Appelhoven Vastgoedadviseurs begeleidden de koper. FGH Bank heeft de financiering voor de koper gearrangeerd. Interim Bouwconsult heeft namens de koper de technische due diligence uitgevoerd.

op
No comments

Verkoop BAT-terrein Zevenaar met 62.000 m2 vastgoed

Bron: Vastgoedmarkt

Na zes jaar onderhandelen over de verkoop van het terrein van British American Tobacco (BAT) in Zevenaar, zijn de onderhandelaars eruit. BAT heeft het terrein met daarop veertig gebouwen verkocht aan de gemeente Zevenaar en projectontwikkelaars De Klok Groep uit Druten en Solidiam uit Amsterdam.

Dat meldt Appelhoven Vastgoedadviseurs, die de transactie namens BAT heeft begeleid. Het gaat om ongeveer 54.000 m2 bedrijfshallen, 8.000 m2 kantoorruimte en 12 hectare grond. De marktwaarde van de transactie ligt naar verluidt tussen de 15 en 20 miljoen euro. Het BAT- of Turmac-terrein is een binnenstedelijke locatie waar van 1920 tot 2009 tabak werd geproduceerd. Zevenaar koopt het voormalige Turmac-hoofdkantoor (3.500 m2), het monumentale Huize Rijck (1.000 m2) en een productieloods van 7.500 m2. Ontwikkelaars Klok Groep en Solidiam zullen de gebouwen in opdracht van Zevenaar herontwikkelen tot gemeentehuis. In de loods komen tal van publieke functies. Het nieuwe gemeentehuis wordt begin 2015 opgeleverd. De verbouwing tot gemeentehuis mag zo’n 10 miljoen euro kosten.

Klok en Solidiam kopen de rest van het terrein en de overige opstallen. Ze hebben ook het huidige gemeentehuis gekocht. De marktpartijen zullen de rest van het terrein herontwikkelen tot een winkelcentrum, eventueel in combinatie met horeca, appartementen en een hotel. Vanaf 2020 zullen ze er bovendien een nieuwe woonwijk met 200 tot 250 woningen en aanverwante functies ontwikkelen.