Solidiam

Amsterdam – Kloveniersburgwal

Gegevens

Adres:
Kloveniersburgwal 87-89
1011 KA Amsterdam

Contact:
e-mail: info@solidiam.com
tel. +31 20 670 41 41
fax. +31 20 670 41 67

Amsterdam – Kloveniersburgwal

Het markante Rijksmonument is gelegen in het centrum van Amsterdam. Het pand werd in 1883, naar ontwerp van L. Beirer en J.J. Bekker gebouwd in opdracht van de in 1854 opgerichte vereniging Maatschappij voor den Werkenden Stand, die zich ten doel stelde de zedelijke en stoffelijke belangen van de werkende stand te bevorderen. Boven de naam aan de gevel zijn drie beeldhouwwerkjes zichtbaar die de ambachten timmeren, metselen en smeden verbeelden.
Na de Tweede Wereldoorlog had het gebouw vele bestemmingen. In 1985 werd het object verbouwd tot een theater met kantoor- en repetitieruimten. Het werd de thuishaven voor het Internationaal Danstheater (IND). Welke tot op heden gebruik maakt van het gebouw.

Kerngegevens

  • Type: Multi-tenant kantoorgebouw
  • Verhuurbare vloeroppervlakte: ca. 2.545 m2
  • Parkeerplaatsen: Openbare parkeerplaatsen
  • Bouwjaar: 1883
  • Bijzonderheden: Rijksmonument
  • Co-working space met diverse werkplekken, waarbij de keuze bestaat uit 3 abonnementsvormen.
    Voor meer informatie www.thestartuporgy.com


Beelden
Locatie

Het object is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Dit komt met name door het nabij gelegen Centraal Station van Amsterdam met de bijbehorende tram- en busverbindingen. Op loopafstand van het gebouw bevindt zich het Muntplein waar de tramlijnen 4, 9, 14, 16, 24 en 25 stoppen. Gezien de ligging in de binnenstad van Amsterdam, zijn er in de nabije omgeving veel horeca- en winkelvoorzieningen.