Solidiam

Solidiam en Andantino stappen in oude woningen Vesteda

Bron: Vastgoedjournaal

Nog geen twee weken na de verkoop van 101 woningen aan Daelmans Vastgoed, doet Vesteda opnieuw een grote woningdeal. Deze keer verkocht de institutionele belegger 226 appartementen aan Solidiam/Andantino

Het betreft 160 appartementen in Rijswijk met bijbehorende parkeergarage en 66 appartementen in Heerlen. In Rijswijk gaat het om een onaangebroken appartementencomplex van 20 bouwlagen met overwegend grotere vrije sectorwoningen. Koper is een samenwerkingsverband tussen Solidiam en Andantino.

In Heerlen betreft het een meerderheid in een VVE van een appartementencomplex. Koper is een samenwerkingsverband tussen verschillende particuliere beleggers uit de directe omgeving begeleid door Wynands Loyson Family Office.

UPDATE 24/1 Volgens Ronald Egger van kopende partij Solidiam/Andantino past de deal helemaal in de strategie om voor oudere woningen te kiezen. “Vesteda, zoals vele institutionele beleggers, wil graag het sociale huursegment af bouwen, zich concentreren op de Randstad-regio en de vastgoedportefeuille verjongen”. legt Solidiam-directeur Egger uit. “Wij kiezen liever voor oudere woningen in bestaande wijken. Nieuwbouw is niet zo aantrekkelijk omdat een wijk zich nog moet bewijzen. “Wij willen graag ons woningaanbod uitbreiden met woningen die stabiele huurinkomsten en een redelijk rendement genereren.” Hij wijst erop dat hogere onderhoudskosten min of meer zijn verdisconteerd in de prijs die het samenwerkingsverband Solidiam/Andantino heeft betaald aan Vesteda. Hoeveel dat is mag hij niet kwijt.

Solidiam heeft een assetportefeuille van ruim €100 miljoen. Andantino wil geen mededelingen doen over de grootte van de portefeuille.