Solidiam

Vesteda verkoopt 226 appartementen

Bron: Vastgoedmarkt

Vesteda heeft twee woningcomplexen verkocht aan een samenwerkingsverband tussen verschillende particuliere beleggers. Het betreft 160 appartementen in Rijswijk met bijbehorende parkeergarage en 66 appartementen in Heerlen.

In Rijswijk gaat het om een onaangebroken appartementencomplex van twintig bouwlagen met overwegend grotere vrije sectorwoningen. In Heerlen betreft het een meerderheid in een VVE van een appartementencomplex.

Beide verkopen zijn het gevolg van de strategische doelstellingen van Vesteda om het bezit in het sociale huursegment af te bouwen, te concentreren op de Randstad-regio en om de vastgoedportefeuille te verjongen. Grontmij Vastgoedmanagement wordt verantwoordelijk voor het technische en administratieve beheer. Koper is een samenwerkingsverband tussen verschillende particuliere beleggers uit de directe omgeving begeleid door Wynands Loyson Family Office.

In beide transacties trad Jones Lang LaSalle op als commercieel adviseur en De Brauw Blackstone Westbroek als juridisch adviseur van verkoper. Holdinga Matthijssen Kraak en Rechstaete hebben Solidiam/Andantino tijdens het aankooptraject begeleid.